Kreatív húsvéti desszertek a Nagyon Sütitől
Nyuszis Tiramisu
Szeretjük újragondolni a klasszikusokat. A kiindulási alap a sokak kedvencének számító tiramisu, amit pohárkrém formájában készítettünk el. Ezután pedig jöhet a díszítés: a fülekhez babapiskótát, a szemekhez mascarpone krémet, illetve némi csokoládét, a szájhoz és az orrhoz pedig kávészemeket (esetleg csokoládét) használj! A végeredmény mindenkinek tetszeni fog, ez egészen biztos!
Madárfészek Torta
A sima, hagyományos kakaós piskótát könnyedén fel lehet dobni és mókás húsvéti desszert készíthető belőle. Süsd meg az alapreceptet a megszokott módon, majd a vájd ki a torta közepét! Ezután vond be a tortát csokoládés krémmel és töltsd meg a „fészket”: kerülhet bele csokitojás, cukortojás, ám ha szereted kombinálni az édes és sós ízeket, ropit is rakhatsz bele (hogy még „élethűbb” legyen a madárfészked).
Kiscsibe Muffin
A muffin egy igazi jolly joker desszert: gyakorlatilag végtelen variációban készíthető el, díszítésnél pedig szintén csak a képzelet szabhat határt. Így természetesen húsvétra is kiváló, ha kreatívkodnánk egyet a konyhában. Ezekhez a kiscsibés verziókhoz „sima” muffinokat készítettünk, majd citromos krém került rájuk. A lábakat, a szárnyakat és a csőröket fondantból (vagy marcipánból) csinálhatod meg, a szemekhez pedig használj apró csoki korongokat!
Tapsifüles Palacsinta
Természetesen, a húsvéti reggelihez is van egy szuper ötletünk (főleg azoknak, akik a sonka és tojás helyett inkább az édes ízvilágot részesítik előnyben). Az amerikai palacsinta mindig jó választásnak bizonyulhat, csak az elrendezésnél kell egy kicsit kreatívkodni. Csokitojás, ropi, tejszínhabi, csokoládé korongok: ezeket felhasználva igazán aranyos végeredmény érhető el!