Dobd fel az újévi bulit a legjobb szilveszteri süteményekkel!

2019. 12. 06.
comment 0 komment
Illik megadni a módját az óév búcsúztatásának! Összegyűjtöttük a legkreatívabb és legszuperebb szilveszteri süteményeket, amelyekkel egészen biztosan mindenkit leg fogsz nyűgözni az újévi házibuliban!

A december az év legizgalmasabb időszaka. Itt a karácsony, amit több héten át lázasan várunk és készülődünk rá. Ám a szeretet ünnepe után csak pár nap telik el és érkezik a szilveszter, ami igazán méltó lezárása ennek a hónapnak. December 31-én elbúcsúztatjuk az óévet és köszöntjük az új esztendőt, ennek pedig illik megadni a módját egy fantasztikus házibulival vagy családi-baráti összejövetellel. Innen persze nem hiányozhatnak a finom falatok sem: akár házigazdaként vagy vendégként, de mindenképp érdemes némi finomsággal készülnöd erre az estére. Míg karácsony alatt inkább az édes sütemények kerülnek terítékre, addig erre az estére a sós harapnivalókra érdemes helyezni a hangsúlyt. Most összeszedtünk pár tuti receptet: inspirálódj belőlük, és nyűgözz le mindenkit a legszuperebb szilveszteri desszertekkel! Ezekben a szilveszteri sütikben az a legjobb, hogy egyszerű alapanyagokból, gyorsan elkészíthetők, így akár last-minute össze lehet őket dobni. Tökéletes megoldás arra, ha az ünnepi sürgés-forgás után nem szeretnél sokat időzni a konyhában, de mégis készítenél valami saját kezűleg.

 

Szilveszteri Malacka

Dobd fel az újévi bulit a legjobb szilveszteri süteményekkel!

Az óév búcsúztatásának megvannak a maga hagyományai. Számos babona létezik azzal kapcsolatban, Az újév kezdetét sok helyen sertéshús fogyasztásával ünneplik, ezért is számít a malac igazi szerencsehozó, szilveszteri jelképnek. A hagyományok szerint az orrával előre túrja a szerencsét, így nekünk is csurranhat-cseppenhet a jó dolgokból, ha újév napján malacot fogyasztunk. Már a szilveszteri buliba is becsempészhetjük a szerencsét hozó malackákat sós harapnivalók formájában. A kiindulási alap a kelt tészta: ezekből kell megformázni majd a fejeket, az orrokat és a füleket. Készíthetsz sós verziót: ekkor a szemeket borsszemmel tudod megformázni. Ám édes verziót is csinálhatsz: ekkor mazsolaszemekkel vagy csokoládéval véglegesítheted a malacka pofiját. Glutén-és laktózmentes változatban is készíthető: helyettesítsük a lisztet és a tejet a megfelelő alapanyagokkal!

 

Pogácsa

Dobd fel az újévi bulit a legjobb szilveszteri süteményekkel!

A pogácsa egy olyan klasszikus vendégváró finomság, amely szilveszterkor is 100%-ig megállja a helyét. Kedved szerint feldobhatod sajttal, baconnel, köménymaggal vagy éppen szezámmaggal: a végeredmény mindenhogy fantasztikus lesz! A hagyományos verzió mellett természetesen egy „extrább” változat is jól meg fog férni a tálcán: készítsd el a bajszos pogácsát, ami a sajtos rolót és a pogácsát ötvözi magában! A kiindulási alap a rendes pogácsa tésztája lesz: ebből kell majd kiszaggatni a 4-5 mm vastag pogácsákat és megsütni őket. Ezután készülhet is hozzá a krém: tej, liszt, sajt és margarin kell hozzá. Ezzel a krémmel kell összeragasztani a pogácsákat, majd meghempergetni őket reszelt sajtban, Krémre „ragadt” sajt miatt nevezzük bajszos, vagy szakállas pogácsának: nagyjából 1,5-2 óra alatt el is készül, ám valószínűleg ugyanilyen gyorsan el is fog fogyni. Gluténmentes verzióban is elkészíthető: sima fehérliszt helyett használj rizslisztet!

 

Linzer

Dobd fel az újévi bulit a legjobb szilveszteri süteményekkel!

Ez is egy olyan szilveszteri sütemény, amelynek egyszerűen nem lehet ellenállni! Hiszen a sok sós harapnivaló mellé valami édes is dukál: így garantáltan mindenki talál fogára valót a szilveszteri partiban. A rutin valószínűleg meg lesz már hozzá: ugyanis valószínűleg már karácsonyra is készült belőle egy adag. Csupán néhány összetevő kell hozzá: liszt, Rama Vajas Íz, tojássárgája, porcukor, a vaníliás cukor és reszelt citromhéj. Ezeket kell összegyúrni, 20-30 percig pihentetni, majd különböző formákat kiszaggatni. A sütés után pedig már csak össze kell ragasztani a darabokat: házilekvárral lesz a legfinomabb a végeredmény! Ha szeretnél egy kis csavart ebbe az édességbe, akkor mártsd az összetapasztott linzereket olvasztott csokoládéba és díszítsd a tetejüket színes cukorgyöngyökkel vagy mandulával! Készíthető glutén-és laktózmentes verzióban is: a lisztet érdemes rizslisztre, a Rama Vajas Ízt pedig Rama laktózmentes margarinra cserélni.

 

Kellemes szilveszteri készülődést, jó mulatás és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

Megjelenítette: Nagyon Süti