Legkedvencebb MOGYORÓS nyalánkságaink

2020. 09. 15.
comment 0 komment
A mogyoró, akárcsak a legtöbb magféle, önmagában ropogtatva, rágcsaként is magabiztosan megállja a helyét, ám kétség sem fér hozzá, hogy egy-egy keksz, sütemény vagy krémes desszert csak még szuperebb lehet ettől a hozzávalótól!

Számos módon dobhatjuk fel mogyoróval finomságainkat: őrölve a liszthez adagolva, durvára darabolva szóratként, de akár lágy krémet is készíthetünk belőle. Bármelyik megoldást is választjuk, egy biztos: a mogyoró minden édességhez tökéletesen illik, erre a szavunkat adjuk! Bár be kell vallanunk, nagyon nehéz volt leszűkítenünk hosszú listánkat háromra, de íme, mutatjuk a kedvenc mogyorós nyalánkságaink receptjét!


 

1. Zabpelyhes-mogyorós csokis keksz

 

Legkedvencebb MOGYORÓS nyalánkságaink

 

Akár magunkat, akár szeretteinket, akár hétvégére várt vendégeinket szeretnénk mámorosan kényeztető pillanatokban részesíteni, ez a keksz kiváló választásnak bizonyul. Minden megvan benne, amiért egy nassolnivalót csak imádni lehet: mogyoró, csokoládé és egy fantasztikus kekszalap. 

 

Ha fokoznánk a keksz nagyszerűségét, tehetünk a tésztába is durvára darabolt mogyorót, a tetejére pedig karamellizált sósmogyoró-szóratot. Hiszen mogyoróból sosem elég!

 

2. Mogyorós-kókuszos fagyitrüffelek

 

Legkedvencebb MOGYORÓS nyalánkságaink

 

Bár a hűsítő finomságokat sokan inkább nyáron preferálják, meg kell mondanunk őszintén, ez a recept abba a kategóriába tartozik, melyre nem lehet nemet mondani - legyen szó az év bármely szakáról. 

 

Kifogástalan ízvilágán túl, egyszerű elkészítése miatt is könnyen szerelembe lehet esni ezzel a fagyitrüffeles nyalánksággal, hiszen csak legkedvencebb ízű fagylaltjainkra és különböző bevonatokra van szükségünk hozzá. Ez az a tipikus desszertrecept, ami igazából tökéletes alapként szolgál ahhoz, hogy abszolút ízlésünkre és kedvünkre szabjuk belőle készült kényeztető édességet.


 

3. Csokis perec mogyorós szórattal

 

Legkedvencebb MOGYORÓS nyalánkságaink

 

Ha eddig csak sós változatban tudtuk elképzelni a perecet, itt az ideje megismerkednünk édes verzióival is, hisz legalább ugyanolyan mámoros élményt képesek okozni kóstolóiknak. 

 

Ebben a csokis perec-receptben a mogyoró a szórat pozíciójában ékeskedik jelesen, de ha nagyobb szerepet adnánk neki, akár a csokoládéöntetet is helyettesíthetjük mogyoróból készült lágy bevonattal. 


 

Extra tippek a mogyoró felhasználásához:

 

  • Egy évnél tovább nem érdemes tárolni a mogyorót, mert avas és keserű lesz!

  • A mogyoró olajtartalma és kalóriaértéke elég magas, ezért figyeljünk oda  a belőle fogyasztott mennyiségre.

  • Ha megpörköljük a mogyorót, légmentesen lezárt dobozban, hűtőszekrényben akár hónapokig is elállhat, így bármikor kényeztethetjük magunkat ezzel a ropogós finomsággal. 

Megjelenítette: Nagyon Süti