Mámorítóan finom lekváros sütemények

2020. 10. 28.
comment 0 komment
Mi egyszerűen imádjuk az őszt! A hulló falevelek, az avar neszezése a láunk alatt, az illatok és ízek harmóniája utánozatatlan hangulatot kelt. Bár a tavaszi és nyári friss, roppanós gyümölcsök felett eljár lassan az idő, mégsem kell lemondanunk a nyár ízeíről. Akár saját gyümölcsből, vagy piacon vásároltból készítettél előrelátóan fincsi, sűrű lekvárt az ínséges időkre, vagy csak éppen lekapsz egyet a boltok polcairól, egy édes pillanatra visszavarázsolhatod vele magad nyári napokba. Segítünk neked egy pár ínycsiklandó lekváros recepttel.
  1. Szilvalekváros-diós mézestekercs

Nagymamáink legendás, ragacsos, sűrű szilvalekvárja mindenkiben kedves emlékeket idéz fel, ezt ötvöztük roppanos dióval és mámorítóan édes mézzel ebben a szilvalekváros-diós mézestekercsben. Süsd meg most, hogy karácsonyra tökélyre fejleszd a receptet!

Extra tipp: áztasd be a diót éjszakára vízbe, hogy mégkönnyebben meg tudd törni!

 

Mámorítóan finom lekváros sütemények

 

  1. Lekváros-diós kocka

A baracklekvár és dió olyan mint egy jól összeszokott házaspár, remekül kijönnek egymással. Nincs ez másként ebben az ínycsiklandó lekváros-diós kockában sem, melynek rétegei között váltakozva találunk hol lekváros, hol pedig diós tölteléket. Egyszerű, mégis nagyszerű recept, nagyszerűen megállja a helyét vasárnapi ebéd utáni desszert gyanánt, vagy az ünnepi asztal díszeként.

 

Mámorítóan finom lekváros süteményekMámorítóan finom lekváros süteményekMámorítóan finom lekváros sütemények

 

  1. Szilvalekváros derelye

Kerüljön terítékre nálad is egy igazán klasszikus desszert, a lekváros derelye. Bár első ránézésre bonyolultnak és pepecselősnek tűnhet az elkészítése, az íze mindenkit kárpótol a ráfordított időért és energiáért. Fogyaszthatod desszertként, de akár egy kiadós leves után másodikként is remek választás. Töltelékként használhatsz bármilyen lekvárt, és ha kísérletező kedvedben vagy, tehetsz bele aszalt gyümiket is!

 

Mámorítóan finom lekváros sütemények

 

  1. Lekváros linzer

A lekváros linzer egyenlő gyermekkorunk felhőtlen gondtalanságával és nagymamánk szeretetével. Ha még nem próbáltad, ezzel a recepttel kezdj, garantáltan olyan lesz, mint amilyen az emlékeidben él! A hagyományos kerek és szivecske formák mellett nyugodtan engedd el a fantáziád és találj ki új formákat! Ebben akár a legkisebbek is beszállhatnak, így lesz remek családi program a sütés!

 

Mámorítóan finom lekváros sütemények

 

Megjelenítette: Nagyon Süti