Sütőtökös sütik ezerrel
Egy hidegebb, téliesebb napon igazi melegséget ad a napsárga sütőtökkel ízesített muffin. Ehhez a sütőtököt félbevágva süsd elő egy sütőben, nagyjából 200-200°C-on, hogy a tök cukortartalma kioldódjon, és egy igazán édes, pépes állagú végeredményt kapj! A megsült sütőtököt törd össze villával, és csak keverd a muffintésztába!
Ez a fánktésztából készült édes, ropogós finomság egy csapásra elűz minden rossz hangulatot, ami általában jellemzi sötét, téli napjainkat. Receptünkben megtalálod a tészta arányait, innentől csak rajtad áll a következő lépés: a tésztába kevered a sütőtököt püré formájában vagy megkened vele a kinyújtott tésztát? Bárhogy is legyen, biztosak vagyunk benne, hogy imádni fogod ezt a desszertet!
Kevés bájosabb sütit ismerünk a kuglófnál, olyannyira belopta magát szívünkbe, hogy ettől gyakrabban már nem is tudnánk elkészíteni. Szezonhoz illően itt is sült, pépesített sütőtök került a kuglóf tésztájába, az ízeket tovább bolondítva pedig, egy kis kandírozott narancshéj is főszerepet kapott a receptben. Tuti tipp: készíts a tetejére mascarponés öntetet!
4. Sütőtökös túrókrémmel töltött bukta
Ennek a receptnek egyszerűen nincs buktatója! A tradicionális bukta lekvárral töltve készül, de nagy hiba lenne, ha örökre leragadna klasszikus mivoltánál. Ezen gondolaton felbuzdulva, kipróbáltuk a szezon legnagyobb sztárjával, a sütőtökkel, de nem akárhogyan: túrókrémet készítve belőle. Tuti tipp: szórd meg a buktát kedvenc magvaiddal, hogy ropogós textúrát is kapjon ez a pihe-puha finomság!
Bár elérkeztünk utolsó sütőtökös desszertünkhöz, aggodalomra semmi ok: még számos sütőtökös finomságot találsz oldalunkon. Na, de térjünk vissza a pitére. Miért imádjuk annyira? Mert ebben a változatban az összetevők olyan hihetetlen módon egyesülnek, ezzel tökéletes ízharmóniát tárva elénk, amiért csak odáig lehet lenni. Éljen a mák, alma és sütőtök csodás fúziója!