Tippek a tökéletes húsvéti fonott kalácshoz
Tipp 1: Jól dolgozod el!
A kalács tésztáját kézzel vagy géppel is „megdolgozhatjuk”: érdemes kézzel végezni ezt a műveletet, hiszen így érzed, hogy milyen a tészta állaga. Ha nem dolgozod el kellően a tésztát, akkor tele lesz hólyagokkal.
Tipp 2: Vigyázz a folyadékkal!
A kalács tésztájánál oda kell figyelni, hogy megfelelő állagú legyen: nem szabad túlságosan sok folyadékot hozzáadni, különben ragacsos lesz. A tökéletes állagot akkor értük el, ha a tészta némileg kemény, de még kissé puha, ruganyos és elválik a kezünktől, valamint az edény falától.
Tipp 3: Használj Rama Vajas Ízt a tésztához!
Hogy megfelelő állagú legyen a tészta, használj Rama Vajas Ízt a hagyományos sütőmargarinok helyett! A Rama Vajas Íznek magas zsírtartalommal és kellemes vajas íze van, így a tészta garantáltan légiesen könnyed lesz, ha ezt használod alapanyagnak!
Tipp 4: Bolondítsd meg kakaóval!
Ha szeretnéd, hogy a kalácsod „kétszínű” legyen, csak adj a tészta egy részéhez kakaóport (ez akkor kell megtenned, miután az összetevőket már eldolgoztad, azaz kelesztés előtt). Így, miután összefontad, csodás (és persze nagyon finom) végeredményt kapsz.
Tipp 5: Csak kreatívan!
A hagyományos, „hosszúkás” verziós helyett fészkeket is készíthetünk, amelyek közepébe egy-egy díszes, festett tojást is helyezhetünk. Ez még akár a locsolkodóknak is tökéletes ajándék lehet!