TOP 5 Medvehagymás finomság, amit tavasszal muszáj elkészítened
Íze a fokhagymára hasonlít, de azok is előszeretettel használják, akiket a fokhagyma túlságosan aromás íze és messziről érezhető illata eltántorít fogyasztásától, hiszen a medvehagyma sokkal lágyabb és visszafogottabb. Amellett, hogy akár leghagyományosabb ételeinknek is finom, pikáns ízt kölcsönöz, egészségünkre is jótékony hatással van. A többi hagymafélékhez hasonlóan gazdag olyan hatóanyagokban melyek antibakteriális, gombaölő és vírusellenes hatással rendelkeznek.
Bár a boltok polcain és a piaci árusoknál is megtalálható, a legjobb benne, hogy megfelelő odafigyeléssel és körültekintéssel akár saját magunk is beszerezhetjük egy-egy erdei séta során.
Felhasználását tekintve szinte végtelen a lehetőségek tárháza. Csodásan feldobja a legegyszerűbb péksütemények ízvilágát és változatosságot visz a megszokott receptek elkészítésébe is. Összegyűjtöttünk nektek pár könnyen elkészíthető medvehagymás receptet.
Medvehagymás pogácsa
Szinte mindenkinek van a tarsolyában egy jól bevált pogácsa recept, hiszen tökéletes vendégváró finomság, de akár egy esti filmezéshez is jó csemege. Spékeld meg a már meglévő alaprecepted egy kevés (vagy jó sok) medvehagymával, biztos lehetsz benne, hogy nagy sikere lesz. Amennyiben még keresed a legjobb pogácsa receptet, próbáld ki ezt a krumplis tejfölös pogácsa muffint! Adj hozzá bátran a medvehagymából, még ízletesebb lesz tőle!
Medvehagymás keksz
A házilag elkészíthető gyors és finom nassolnivalók közül nem hagyhatjuk ki ezt a ropogósan sajtos, szezámmagos kekszet sem, hiszen a hozzávalók közé szintén becsempészhetjük a medvehagyma ízletes leveleit. Egyszerűen csak keverjük el a finomra aprított leveleket a lisztben, morzsoljuk hozzá a szobahőmérsékletű Ramát, majd pedig jöhet a többi hozzávaló.
Medvehagymás krém
Van valami nagyon nosztalgikus, gyermekkorunkat idéző érzés, amit a vajas kenyér idéz elő. Ki ne falatozott volna boldogan reggelire iskola előtt egy jó vastagon megkent karéj kenyeret?
Van egy jó hírünk, a medvehagyma szuperül illik a Rama vajas ízhez is. Vágd össze nagyon apróra, finomra a zöld leveleket, mint egy metélőhagymát, keverd hozzá a Ramahoz, majd hagyd egy picit állni, hogy jó alaposan összeérjenek az ízek. Ha már nem tudsz tovább várni a kóstolással, kenheted is! Frissen sült, ropogós kiflire kenve mennyei élményben lesz részed!
Medvehagymás csiga
Egyszerű, ámde annál finomabb ötlet a kakaós csiga helyett, készíts medvehagymás csigát! Melegen a legfinomabb, de ha maradna másnapra is belőle, van egy tippünk: helyezd be forró sütőbe a hideg csigákat 180 fokon csupán öt percre! A sütőből kivéve pont olyan lesz, mintha akkor készültek volna el frissen.
Medvehagymás reggeli muffin
Klasszikus reggelik elmaradhatatlan kelléke a tojás: omlettként, rántottaként vagy egyszerű tükörtojásként bárhogyan is készítjük el, tápláló és egészséges ételt fogyaszthatunk. A tojás semleges ízéhez is remekül illik a medvehagyma pikánssága. Keverjük bele omlettünkbe, vagy süssünk egy finom tojásos reggeli muffint, melynek tésztájába üde színfoltként keverhetjük a finomra aprított leveleket.