TOP 3 fügés desszert, amit ki kell próbálnod!

2020. 07. 31.
comment 0 komment
Már csillogó szemekkel vártuk, hogy megérkezzen egyik kedvenc nyári időszakunk, a füge szezonja. Ez az édeskés, különleges gyümölcs örök ízélményt hagy kóstolóiban, neked is ki kell próbálnod! Gyógyító hatásai mellett variálhatósága miatt is imádjuk. Szuperül illik desszertekbe, salátákba, de gourmet és elegáns, vendégváró falatkaként is kínálható.

Nem is ragozzuk tovább szót, hagyjuk, hogy a receptek beszéljenek helyettünk! Lássuk a TOP 3 fügés desszertet, ami garantáltan a füge imádójává tesz téged is!

 

1. Fügés palacsinta

 

TOP 3 fügés desszert, amit ki kell próbálnod!

 

Kezdjük listánkat az örök klasszikussal, a palacsintával! Habár mindannyian jól tudjuk, hogy a palacsinta szinte bármilyen töltelékkel és feltéttel mennyei desszert, erre a fügés verzióra egyszerűen szavakat sem találunk. A recept kipróbálása után te is úgy gondolod majd, mint mi: két dolog, amiből sosem elég, a palacsinta és a füge.

 

A kezdő fügekóstolóknak azt javasoljuk, először csak töltelékként próbálják ki a palacsintában. A gyakorló fügeimádók viszont nyugodtan darabolhatnak a gyümölcsből a tésztába is, amennyit nem szégyellnek!  

 

2. Fügés kuglóf

 

TOP 3 fügés desszert, amit ki kell próbálnod!

 

Listánk második helyén (szoros versenyben az elsővel) a fügés kuglóf áll. Ez az imádnivaló desszert két kedvencünk csodálatra méltó fúziója. A kuglóf már hangzatos neve miatt is rendelkezik egy ellenállhatatlan bájjal, ám ezt a füge különleges ízvilágával megspékelve, válik igazán lehengerlővé. 

 

Extra tipp: ha tovább fokoznád az ízélményt, készíts a kuglóf mellé egy fügés chutney-t! A kuglófszeletekre kanalazva, garantáltan a mennyországba repíti ízlelőbimbóidat.

 

3. Fügés muffin

 

TOP 3 fügés desszert, amit ki kell próbálnod!

 

Top listánk harmadik fokára a nyári összejövetelek koronázatlan királynője, a muffin került, egy kis fügével színesítve. A recept kipróbálása előtt óva intünk, ez a finomság első harapásra addiktív! 

 

A fügét többféleképpen is a muffinba varázsolhatod: apró gyümölcsdrarabokban, házi lekvárt vagy chutney-t készítve belőle. Engedd szabadjára fantáziád, és gyűjtsd be a vendégektől a végtelen bókmennyiséget, amit ezért a fügés muffinért fogsz kapni!

 

Extra tudnivalók a fügéhez:

Mielőtt teljesen elmerülsz a fügés kalandokban (hidd el, teljesen megértjük a fenti receptek után), olvasd el alábbi hasznos tippjeinket és extra ötleteinket a füge felhasználásához, tárolásához! 

 

  • A füge érzékeny gyümölcs, nehezen viseli a többszöri szállítást, pakolást. A hűtőben tárolva csak pár napot bír. Kész szerencse, hogy egy fügeimádónál biztosan nem pihen 1 napig sem. 

  • Vásárlás előtt nézd meg, hogy a füge kocsánya és héja ép-e! Ezek sérülése gyors romláshoz vezet.

  • Ha nagyobb mennyiségben szerzed be, nyugodtan fagyaszd le!

  • Kísérletező kedvű vagy? Készíts a fügéből lekvárt, sajtot, pálinkát vagy akár bort is!

  • Vágd apró darabokra, és aszald le! Ilyen formában még könnyebben teheted különlegessé sütijeidet, gofrijaidat, édes reggelijeidet.

Megjelenítette: Nagyon Süti