TOP 3 fügés desszert, amit ki kell próbálnod!
Nem is ragozzuk tovább szót, hagyjuk, hogy a receptek beszéljenek helyettünk! Lássuk a TOP 3 fügés desszertet, ami garantáltan a füge imádójává tesz téged is!
Kezdjük listánkat az örök klasszikussal, a palacsintával! Habár mindannyian jól tudjuk, hogy a palacsinta szinte bármilyen töltelékkel és feltéttel mennyei desszert, erre a fügés verzióra egyszerűen szavakat sem találunk. A recept kipróbálása után te is úgy gondolod majd, mint mi: két dolog, amiből sosem elég, a palacsinta és a füge.
A kezdő fügekóstolóknak azt javasoljuk, először csak töltelékként próbálják ki a palacsintában. A gyakorló fügeimádók viszont nyugodtan darabolhatnak a gyümölcsből a tésztába is, amennyit nem szégyellnek!
2. Fügés kuglóf
Listánk második helyén (szoros versenyben az elsővel) a fügés kuglóf áll. Ez az imádnivaló desszert két kedvencünk csodálatra méltó fúziója. A kuglóf már hangzatos neve miatt is rendelkezik egy ellenállhatatlan bájjal, ám ezt a füge különleges ízvilágával megspékelve, válik igazán lehengerlővé.
Extra tipp: ha tovább fokoznád az ízélményt, készíts a kuglóf mellé egy fügés chutney-t! A kuglófszeletekre kanalazva, garantáltan a mennyországba repíti ízlelőbimbóidat.
3. Fügés muffin
Top listánk harmadik fokára a nyári összejövetelek koronázatlan királynője, a muffin került, egy kis fügével színesítve. A recept kipróbálása előtt óva intünk, ez a finomság első harapásra addiktív!
A fügét többféleképpen is a muffinba varázsolhatod: apró gyümölcsdrarabokban, házi lekvárt vagy chutney-t készítve belőle. Engedd szabadjára fantáziád, és gyűjtsd be a vendégektől a végtelen bókmennyiséget, amit ezért a fügés muffinért fogsz kapni!
Extra tudnivalók a fügéhez:
Mielőtt teljesen elmerülsz a fügés kalandokban (hidd el, teljesen megértjük a fenti receptek után), olvasd el alábbi hasznos tippjeinket és extra ötleteinket a füge felhasználásához, tárolásához!
A füge érzékeny gyümölcs, nehezen viseli a többszöri szállítást, pakolást. A hűtőben tárolva csak pár napot bír. Kész szerencse, hogy egy fügeimádónál biztosan nem pihen 1 napig sem.
Vásárlás előtt nézd meg, hogy a füge kocsánya és héja ép-e! Ezek sérülése gyors romláshoz vezet.
Ha nagyobb mennyiségben szerzed be, nyugodtan fagyaszd le!
Kísérletező kedvű vagy? Készíts a fügéből lekvárt, sajtot, pálinkát vagy akár bort is!
Vágd apró darabokra, és aszald le! Ilyen formában még könnyebben teheted különlegessé sütijeidet, gofrijaidat, édes reggelijeidet.