TOP 5 Epres és rebarbarás sütemény, amik ráhangolnak a nyárra

2020. 05. 04.
comment 0 komment
A hosszú és hideg téli hónapok végére hiányoznak már a friss, hazai gyümölcsök, unja mindenki a banánt és a narancsot. A tavasz első hírnökeként, a nyár közeledtének a megkérdőjelezhetetlen jele az eper megjelenése a boltokban és piacokon.

Minden korosztály kedvence ez a lédús, piros és illatos gyümölcs, melynek íze megédesíti a mindennapjainkat.

Az eper sokak szerint az egyik legegészségesebb gyümölcs. Kiemelkedően magas C-vitamin tartalma jó hatással van a tél végére legyengült immunrendszerünkre, fele annyi cukrot tartalmaz, mint az alma, valamint kiemelkedő rost forrás is, mely az emésztést segíti.

Édes ízével és élénk piros színével kiváló alapanyag számos ízletes és dekoratív sütemény elkészítéséhez.

Kísérletező kedvűeknek van még egy jó hírünk: késő tavasszal, az eperrel párhuzamosan van szezonja a rebarbarának is. Mivel leginkább sütemény receptekben találkozunk vele, nem is gondolnátok, de ez egy igazából egy zöldségféle. Savanykás ízű piros szára tökéletes harmóniát teremt a sütemények édességével.

Csapjatok le a piacokon egy csomag friss eperre, rebarbarára, vagy mindkettőre, mi pedig segítünk abban, hogy mit süssetek belőlük!

 

Klasszikus gyümölcskrémes

TOP 5 Epres és rebarbarás sütemény, amik ráhangolnak a nyárra

Örök klasszikus sütemény, a krémes. Tökéletes akár a hétköznapokra desszertként, de ünnepi alkalmakkor is diadalmasan helytáll. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, krémes állaga pedig elvarázsol mindenkit. Miért is ne emelnénk egy új szintre a hagyományos, vaníliás krémest azzal, hogy frissen vásárolt eperrel bolondítjuk meg? Ha még ez sem elég a kalandvágyóknak, nyugodtan adjunk hozzá a meghámozott és feldarabolt piros rebarbarából, még izgalmasabbá téve egyszerű krémesünket.

 

Epres-rebarbarás Galette

TOP 5 Epres és rebarbarás sütemény, amik ráhangolnak a nyárra

Sokan megijednek, ha idegen neve van egy-egy süteménynek, a francia epres-rebarbarás Galette esetében azonban semmi ok a pánikra. Hétköznapi gyümölcspite, nem hétköznapi formába öntve, elkészítése semmivel sem igényel több gyakorlatot, mint egy hagyományos verzió. Abban viszont biztosak lehettek, hogy mind az ízére, mind pedig a küllemére sok-sok dicséretet fogtok bezsebelni. Töltelékében az édes eper és a savanykás rebarbara tökéletes egyensúlyt teremt, még azok is imádni fogják, akik nem annyira édesszájúak.

Gyümölcsös sajttorta
TOP 5 Epres és rebarbarás sütemény, amik ráhangolnak a nyárra

Méltán népszerű desszert az Amerikából származó sajttorta, hiszen páratlan ízét csak az elkészítés könnyedsége múlja felül. Másik nagy előnye, hogy szinte végtelen a lehetőségek tárháza az ízesítést illetően. Egyik legnépszerűbb változata pont az epres sajttorta, vagy elkészíthetjük rebarbarával is, de a két gyümölcs párosításával is fenomenális eredményeket érhetünk el. Megsúgunk egy titkot, ha nincsen éppen mascarpone otthon, használj nyugodtan ízesítetlen vajkrémet, ugyanolyan finom lesz.

Rebarbarás muffin
TOP 5 Epres és rebarbarás sütemény, amik ráhangolnak a nyárra

Kezdő és haladó konyhamesterek egyaránt kedvelik az omlós és puha muffinokat, ez a sütemény is egyfajta jolly joker, szinte bármit tehetünk bele amire éppen fáj a fogunk. Gyümölcsök használatával igazán üde és friss hatást érhetünk el, és még egészségesebb is lesz a süteményünk, mintha például csokoládét használtunk volna. Rebarbarás muffin receptünket érdemes kipróbálni azoknak, akik szeretik az izgalmas ízeket, igazán összetett ízvilág elérésért pedig tehetsz hozzá pár szem epret is.

 

Epres rebarbarás pohárkrém

TOP 5 Epres és rebarbarás sütemény, amik ráhangolnak a nyárra
A végére egy igazán könnyed epres-rebarbarás pohárkrémet hagytunk, ami hidegen fogyasztva tökéletes frissítő desszert az egyre melegedő napokra. Kevesebb idő elkészíteni, mint elmenni a fagyizóba, a páratlan ízéről nem is beszélve. A kis ideig párolt rebarbarát lehűtve keverjük hozzá a friss eperhez és hideg tejszínhabhoz, akár azonnal is tálalhatjuk, de pár órára a hűtőbe helyezve éri el a tökéletes hőmérsékletet, valamint az ízek is jobban átjárhatják az egész desszertünket.

Megjelenítette: Nagyon Süti